Wendy Van Wanten duidelijk: “Daar moeten mannen niet voor bij mij zijn”

door: PMN
Wendy Van Wanten buiten
Afbeelding bron: Instagram @ wendyvanwanten

Wendy Van Wanten staat al 30 jaar in de spotlights als model, zangeres, presentatrice, actrice. Ze heeft haar mannetje moeten staan in een wereld die toch wel gedomineerd wordt door mannen. Showbizz24 vroeg haar of zij ooit onrespectvol benaderd is.

De zaak Bart De Pauw staat in de startblokken. De tv-maker wordt aangeklaagd voor grensoverschrijdend gedrag. “Ik heb altijd wel opgelet dat mijn flirterige uitspraken niet platvloers werden, het moesten altijd doordenkertjes zijn of woordspelingen met een beetje deugnieterij", reageert Wendy Van Wanten.

“Ik ben daar altijd doorgefietst, ik heb ook nooit iets uitgelokt. Integendeel ik beet van me af, vandaar komt ook het gedeelte van mijn naam ‘Van Wanten’. Ik ben daar nooit mee geconfronteerd geweest. Mannen moesten daarvoor niet bij mij zijn. Mij hebben ze in die zin niet lastig gevallen. Betreft de zaak Bart De Paul spreek ik me niet uit voor een bepaalde partij.”

Veel vrouwelijke fans

“Ik kreeg en krijg nog steeds wel heel veel brieven en berichten via social media. Ik merk zelfs dat er nu veel meer vrouwen fan van mij zijn. Zelfs jonge meisjes sturen me soms een berichtje dat ze er graag nog zoals mij willen uitzien op hun 60ste.”

“Als er tijdens mijn optredens nog jonge gasten in de zaal zijn, dan voel ik me soms wel Tina Turner. Maar voor alles is er een tijd.”