Vreselijk voor Christoff: "Keihard moeten vechten"
LHX
Vreselijk voor Christoff: "Keihard moeten vechten"
Foto: VTM

Christoff is zonder twijfel de ongekroonde koning van de Vlaamse schlager. Al meer dan dertig jaar staat hij in het vak, net als zijn zus Lindsay.

Christoff en Lindsay zijn razend populair, maar dat is niet altijd zo geweest. In het begin van hun carrière was het erg moeilijk om een plekje in de muziekindustrie te veroveren.

"Wij hebben keihard moeten vechten", zegt Christoff op Radio 1. "Vooral vroeger: schlager was vies, daar moest je afblijven. Ik merkte dat ook toen ik mijn MIA won. Mensen uit het alternatieve genre bekijken je dan alsof je een alien bent die met een prijs is gaan lopen."

"Je hebt zoveel duizend albums verkocht, je hebt platina gehaald, maar toch krijg je niet de erkenning die nodig is. Want het is 'maar' schlager", stelt Christoff vast. "Uiteindelijk is muziek muziek en doet iedereen zijn best. Het zijn klanken die gevormd worden. Maar we krijgen een stempel opgedrukt."

Gelukkig ziet hij de laatste jaren dat er wel iets aan het veranderen is: er zijn steeds meer samenwerkingen tussen mensen uit het alternatieve genre en schlagerartiesten. "Je ziet wisselwerkingen en eindelijk beginnen die grenzen een beetje te vervagen. Dat doet ons veel plezier."

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.