Vreselijk voor Ann Van den Broeck: "Kon niet stoppen met huilen"

door: LHX
Ann Van den Broeck in 'De Tafel van Vier'
Afbeelding bron: GoPlay

Ann Van den Broeck heeft er een zwaar parcours op zitten. Een operatie, chemo, bestralingen... In de podcast 'De spiegel' kijkt ze erop terug.

Ann Van den Broeck onderging tijdens haar kankerbehandeling een borstsparende operatie. Het litteken zag er in het begin niet bepaald appetijtelijk uit, maar intussen is dat al veel beter. Ze is er eigenlijk heel tevreden over: het is mooi gehecht. "Je gaat het volgend jaar niet meer zien, denk ik", zegt ze.

Veel erger dan de operatie vond ze het moment waarop de poortkatheter, waar ze de chemo aansloten, werd gestoken. "Dat kwam op een moment waarop ik dat allemaal nog niet had geplaatst. Ik wist nog maar een paar weken dat ik ziek was en die behandeling moest laten doen."

"Ik lag daar op die tafel, bij bewustzijn", herinnert ze zich. "Ik had te weinig verdoving gekregen, het was een assistente of een stagiaire die dat deed. Alles viel toen tegen. Dat overviel mij en ik kon niet stoppen met huilen. Dat vond ik echt het vreselijkst", concludeert ze."