Verschrikkelijk wat Karen Damen overkomt: "Mijn moeder belde me in paniek"
COS
Verschrikkelijk wat Karen Damen overkomt: "Mijn moeder belde me in paniek"
Foto: GoPlay

Karen Damen gaat een drukke zomer tegemoet. De zangeres en actrice zal op de Parkies-concerten het voorprogramma van de band Top Guns (met o.a. echtgenoot Antony Van der Wee en Sean Dhondt) verzorgen met een try-out van haar onewomanshow.

Voor Karen Damen waren het geen zorgeloze maanden. De actrice en zangeres is meermaals het slachtoffer geworden van internetfrauders. Op sociale media verschijnen valse artikels met titels als 'Ze zei het in de uitzending, nu wordt ze ontslagen' en 'Dit kan het einde van haar carrière betekenen: 'Ik schaam me voor wat ik heb gedaan''.

Criminelen proberen mensen op hun websites te doen klikken om ze vervolgens geld af te troggelen. "Dit blijft maar duren", zegt Karen verontwaardigd in Dag Allemaal. "Zelfs mijn moeder belde me al in paniek om te vragen wat er aan de hand was met mij. Boven zo’n nepbericht zetten die smeerlappen zo’n valse banner van HLN, zodat het net echt lijkt."

Karen en veel fans zien meteen dat zulke artikels fake zijn. Toch zullen veel mensen zich wel laten vangen door de criminelen. "Och, ik kan er wel eens mee lachen, maar ik vind het vooral knap vervelend. Ik weet niet waarom ik ineens zo geviseerd word", aldus Karen Damen.

Karen is jammer genoeg niet de enige BV die met de wanpraktijken te maken krijgt. An Lemmens sprak zich onlangs kwaad uit over afslankproducten die in haar naam werden aangeprezen. Christoff vertelde in het Play4-programma 'Helden van het Internet' dan weer dat hij iemand heeft ingeschakeld om komaf te maken met valse profielen die fans geld aftroggelen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.