Verschrikkelijk voor Sam Gooris: "Het strafste wat ik ooit heb meegemaakt"
COS

Sam Gooris werd onlangs 50 jaar. De zanger staat al meer dan dertig jaar op het podium. Hij treedt nog zo'n tweehonderd keer per jaar op.

Sam Gooris zorgt na meer dan dertig jaar op het podium nog steeds voor een avond vol ambiance met zijn hits als 'Marijke', 'Basketsloefkes' en 'Laat het gras maar groeien'. Dat laatste is meestal zijn eindnummer. Daarna kan nog een bisnummer volgen.

"Als ze nu met bier gooien of 'boe' roepen niet", merkt Sam grappend op. "'Boe' is niet goed. Als ze dat roepen, is het beter dat je afgaat. Of ze beginnen met tomaten te gooien, dan is het ook beter dat je geen bisnummer brengt. Het bisnummer hangt ervan af in wat voor sfeer we zitten."

Gelukkig gebeurt het niet dat mensen 'boe' roepen of met dingen gooien. Dat was ooit anders. "Ik treed al drieëntwintig jaar niet meer op voor studenten. Dat was niet zo omdat die 'boe' riepen, maar dat was omdat die meestal met van alles smeten."

"Dat ging van bier tot - het strafste wat ik ooit meegemaakt heb - knikkers. Pinten, sleutels, kodakjes... Onze dochter Shania is geboren en ik heb nooit nog voor studenten opgetreden. Voor de rest treed ik voor iedereen op, maar niet voor studenten."

Meer nieuws

Meer nieuws

.