Tranen en staande ovatie voor Will Tura (81) na geweldig concert in Middelkerke
RMN
Tranen en staande ovatie voor Will Tura (81) na geweldig concert in Middelkerke
Foto: Carlo Verfaille

Will Tura gaf zaterdag het startschot van zijn tournee 'Ronde van Vlaanderen' met een memorabel concert in een uitverkochte Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. 

De 81-jarige keizer van het Vlaamse lied bracht zijn grootste hits tijdens een twee uur durend optreden en bewees dat hij onbetwistbaar een monument blijft in de Vlaamse muziekwereld.

“Het is ongelofelijk om te zien hoeveel mensen houden van de muziek van Will Tura en goede herinneringen hebben aan zijn concerten”, zegt Annelies Vrijdag, woordvoerder van organisator PSE Belgium. “Het is dan ook geen wonder dat veel fans er op zijn tournee willen bij zijn.”

Het concert in Middelkerke startte met een hartverwarmende versie van 'Vlaanderen m'n Land'. Meteen gevolgd door 'Wat Vliegt De Tijd' met Will Tura op akoestische gitaar. 'Mooi 't Leven Is Mooi' kreeg vervolgens een stevig herkenningsapplaus en zette de toon voor de rest van de avond.

Op ‘Maria’ demonstreerde hij een paar hippe dansmoves. In ‘Hemelhoog’ kon je in de zaal een speld horen vallen. Met ‘Moa ven toh’, ‘Donna Carmela’ en ‘Arme Joe’ duwde het orkest het tempo opnieuw de hoogte in en ‘Ik Mis Je Zo’ kreeg een minutenlang applaus.

Ook later in de set werd ‘Het Kan Niet Zijn’ beloond met een staande ovatie. De medley met de klassiekers ‘El Bandido’, ‘Draai dan 797204’ en ‘Winterroosje’ viel in de smaak van een publiek dat met de minuut enthousiaster werd.

De première werd afgesloten met een eigentijdse versie van ‘Hoop’, gevolgd door het ingetogen ‘Ik Ben Een Zanger’. Tot slot van een geslaagde avond droeg een geëmotioneerde Will Tura ‘Alleen Gaan’ op aan zijn overleden broers. Sommige toeschouwers hielden het niet droog.

De zanger kreeg een staande ovatie en een minutenlang applaus. Het is een veelbelovende start voor de geplande theatertournee dit najaar.

Data

Zaterdag 28 augustus 2021 - Ethias Theater Hasselt

Zaterdag 11 september 2021 - Capitole Gent

Vrijdag 17 september 2021 - Capitole Gent

Zaterdag 25 september 2021 - Stadsschouwburg Antwerpen

Vrijdag 1 oktober 2021 - Stadsschouwburg Antwerpen

Vrijdag 8 oktober 2021 - Ethias Theater Hasselt

Vrijdag 5 november 2021 - Kursaal Oostende

Omdat de vraag naar tickets blijft aanhouden, werd voor een aantal steden een wachtlijst geopend op www.teleticketservice.com. Wie geen tickets kon bemachtigen, kan zich aanmelden en wordt op de hoogte gebracht als tickets vrijkomen of bijkomende concerten plaatsvinden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.