Tom Dice en Kato Callebaut van The Starlings krijgen vernietigende kritiek na 'Eurosong'
COS

Zaterdag werd Gustaph met 'Because of You' aangeduid als onze inzending voor het Eurovisiesongfestival. Met 'Rollercoaster' eindigden The Starlings met amper één puntje verschil op de tweede plaats.

Op Instagram uitten Tom Dice en Kato Callebout hun teleurstelling tegenover de vakjury. "Er is amper over onze performance, stemmen en muziek gepraat. Het voelde als een gebrek aan respect voor het werk dat hierin is gekropen", schreef Tom.

De reactie van Tom schiet bij een heleboel 'Eurosong'-kijkers in het verkeerde keelgat. "Jullie zijn echt slechte verliezers", vindt iemand. "Het is en blijft een wedstrijd, dit wisten jullie bij inschrijving. Beetje sportiever zou sieren."

"Nu nog even de schuld bij een ander leggen. Sorry hoor, is jullie eigen keuze geweest door het verkeerde lied te kiezen. Met 'Oceanside' hadden jullie er visueel veel meer kunnen uithalen. Het neemt niet weg dat 'Rollercoaster' een zeer mooi lied is, maar met het oog op Eurovision kon het mij op het scherm ook niet overtuigen."

"Over sportief opnemen gesproken... Die andere talenten hebben ook niet gewonnen, maar die reageren niet zo zuur. En je bent zelf al mogen gaan. Een beetje nuance mag wel. Als je meedoet aan een wedstrijd moet je er ook tegen kunnen niet te winnen."

Anderzijds begrijpen juist heel veel fans de teleurstelling bij The Starlings. Van de kijker kregen ze namelijk met voorsprong de beste score. "De vakjury had stront in hun oren", lezen we. "Was ook totaal geen professionele jury, echt triest. Hadden bij geen enkele performer een zinnige uitleg. Beschamend."

https://www.instagram.com/p/CnbfGKssVuL/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.