Interview Steve Tielens heeft groot nieuws te melden: “Ik heb toen de grens verlegd”
WVDS

Steve Tielens vond de coronacrisis geen leuke gebeurtenis. Maar het gaf hem wel de nodige tijd om hard te werken aan nieuwe projecten. Hij heeft heel wat aan te kondigen.

“Ik heb hard gewerkt achter de schermen aan ‘Parels en Duetten’. Dat is een stijlvol showprogramma geworden waarbij de parels de hits zijn van een aantal artiesten die dan gezongen worden in duetten. Die heb ik dan samengebracht op één CD.”

‘Parels en Duetten’ in het Witte Paard

“Die CD heb ik dan volledig omgezet in een mooie showproductie in het Witte Paard op 6 november in Blankenberge. Onder meer Jo Vally, Eveline Cannoot, Filip D'Haeze, Michael Lanzo, … zullen erbij zijn. 

“In de duetten heb ik enorm geïnvesteerd. Zo breng ik een duet met Jo Vally ‘De liefdeswind’, dat is een vertaling van ‘To all the girls I loved before’. We kiezen enkel voor herkenbare liedjes.”

“Met het muzikale trio Celien Deloof en Eveline Cannoot heb ik de deur opengezet naar Radio2, die mijn liedjes eerder niet draaide.” 

“Het is een heel andere Steve Tielens die de mensen gaan horen. Ik heb toen de grens verlegd van de hoempapa naar het gevoelsmatige genre. Ik ben daarnaast ook bezig met een tour ‘Steve Tielens: anders, intiem en dichtbij’.”

Kerst in Vlaanderen

In december breng je met ‘Kerst in Vlaanderen’ kerstmuziek in zes kerken in Vlaanderen. “Als ik in een kerk kom voel ik rust. Bij een begrafenis of een doop dan zet ik me neer en dan komt er een soort rust over mij.” 

“Dus wil ik in de kerk werken met mooi licht, de juiste intimiteit en warmte en een aangepast repertoire. Ik ga zelfs met een big band nummers brengen. Het was onder meer op aanraden van Bart Herman dat ik die kerstconcerten ga doen.” 

“Ik ben zo een beetje de richting aan het uitgaan zoals André van Duin. Die zong ‘Bloemkolen’ en ‘Paard in de gang’, maar die deed ook kleinkunst in grote schouwburgen in een deftig kostuum. Maar ook stand up comedian staat me aan.”

Tickets voor 'Parels en Duetten' vind je hier: https://www.witte-paard.be/shows/parels-en-duetten

Tickets voor de kerstconcerten van 'Kerst in Vlaanderen' kan je bestellen op : https://www.kerstinvlaanderen.be/

Meer nieuws

Meer nieuws

.