Stef Wauters bezorgt Metejoor een enorme domper: "Onze wereld stortte in"
COS
Stef Wauters bezorgt Metejoor een enorme domper: "Onze wereld stortte in"
Foto: VTM

Metejoor is vandaag een van de grootste Vlaamse sterren. Pas in 2021 brak hij bij het brede publiek door met zijn hit '1 op een miljoen'.

Metejoor timmerde al sinds 2016 aan zijn muzikale carrière toen in 2020 de coronapandemie toesloeg. De zanger en zijn manager Hans Francken zaten met de handen in het haar.

"Ik flipte volledig, want ik dacht: nee, al dat harde werk is nu voor niets geweest, nu valt het helemaal stil. Alleen de echte A-artiesten zullen nog in shows terechtkomen", zegt Joris in zijn Streamz-docu 'Met de Joris'.

Metejoor en Hans moesten snel met een idee komen. Dat werd een lied voor de zorg. Hans stuurde het door naar een contact op de nieuwsdienst van VTM. "Die belde terug en zei: 'Hans, we gaan dat vanavond laten horen.'"

Muzikale primeur

"Ik zat in de zetel en had tegen mijn vriendin gezegd: 'Kom, we moeten kijken. Het wordt leuk.' Ze hadden een heel mooie compilatie gemaakt met allemaal beelden uit de zorg met dan inderdaad het liedje 'Laat het voor de liefde zijn'."

Stef Wauters kondigt het nummer als een "muzikale primeur" aan. "Het nummer dat we horen, is speciaal gemaakt en gezongen door producer Hans Francken", zegt het nieuwsanker.

"Op dat moment dacht ik, ik ben heel eerlijk: Hans, waarom zeg jij nu dat jij dat hebt gezongen? Waarom zeg jij niet dat ik dat gezongen heb. Onze wereld stortte in. Wij dachten: nee, dit kan niet", aldus Metejoor.

Meer nieuws

Meer nieuws

.