Stan Van Samang diep geschokt nadat er naaktfoto's van hem gelekt zijn: "Gedaan om mij te schaden"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Er zijn naaktfoto's gelekt van BV's. De foto's circuleren op What's App. Tot dusver bleef het geheim over wie het ging, maar daar komt nu verandering in. Eén van de slachtoffers is Stan Van Samang (41).

Er circuleren al enkele dagen naaktfoto's van Stan en twee andere BV's op What's App. Stan heeft daarom besloten om een klacht neer te leggen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De advocaten van Stan geven meer toelichting in een persbericht. Wie dergelijke beelden publiceert en verspreidt, riskeert een dwangsom van 10.000 euro. De zanger is er zelf zwaar door aangedaan.

“Het verspreiden van dergelijke beelden is een misdrijf, ongeacht wie het slachtoffer is. Bekend of niet bekend, jong of oud, iedereen heeft het recht om op te komen tegen dergelijke inbreuken”, benadrukt meester Hofströsller bij VTM Nieuws. “De wetgever heeft hier een instrument ontwikkeld en aangereikt aan de burger om op te komen tegen dit gedrag, en dat is wat we nu ook doen."

De rechter heeft intussen ook bevel gegeven aan technologiebedrijven om de foto’s van hun infrastructuur te verwijderen en ze niet meer toegankelijk te maken. Tegen de dader(s) van de verspreiding heeft Stan zich burgerlijke partij gesteld.

"Ze hebben de foto's verspreid uit geldgewin"

In het persbericht waarschuwt Stan de jeugd ook om voorzichtig om te springen met intieme beelden. Hij verontschuldigd zich ook bij zijn fans voor de commotie en hoopt dat slachtoffers van dergelijke praktijken ook durven optreden tegen "gewetenloze daders".

Stan laat ook weten dat hij zwaar geschokt is. "Sommigen hebben mijn vertrouwen erg beschaamd. Kennelijk uit geldgewin hebben ze de privèbeelden verspreid. Ze doen dat met de bedoeling om mij, mijn fans en mijn familie te schaden."

Meer informatie willen Stan en zijn management niet kwijt over de foto's.