Silvy De Bie duidelijk: “Het moeilijkste moment in die 20 jaar dat Sylver bestaat”
PMN

Sylver staat intussen al twintig jaar op het podium. In die tijd scoorden ze met onder meer ‘Turn The Tide’ en ‘Foreign Affair’ enkele grote hits.

Een mooi moment vonden wij om met Silvy De Bie en Wout Van Dessel een terugblik te doen op een nu al mooi gevulde carrière. We praten over de mooie momenten en de corona die net uitbrak op het moment dat ze een heel nieuwe liveshow klaar hadden.

Wat was een mooi moment voor jullie?
Silvy: Dat is moeilijk want wij hebben sowieso heel veel mooie momenten gehad. Zowel in België als in het buitenland. De dingen die wij vroeger allemaal hebben gedaan, het was zonde dat er toen geen social media was. Dat de mensen het toen niet zagen. Maar het is echt teveel om op te noemen. Het was de tijd van ons leven.

Wout: Wat er voor mij ook wel uitsprong was elke single die we loslieten op de wereld en een succes werd. Dat waren voor mij de mooie momenten. We hebben heel veel muziek uitgebracht en nog veel meer muziek gemaakt dat is blijven liggen. Uiteindelijk is dat zoals een kind dat je de wereld instuurt en je weet niet wat het gaat doen. Sommige dingen draaien niet zo goed uit, maar je bent dankbaar elke keer als het een hit wordt. We mogen na twintig jaar fier zijn op onze carrière.

Wat waren voor jullie de moeilijkste momenten?
Silvy: Dat was vooral de corona. Wij waren twintig jaar bezig en we hadden een heel nieuwe liveshow in elkaar gestoken met liveband. De plannen waren er al en de optredens waren geboekt. Vlak voor de tour begon kwam er dan corona. We zijn toen 1,5 jaar thuis geweest maar we zijn er goed uitgekomen.

John Miles Jr: We waren met de hele band aan het repeteren. En toen kwam er het nieuws dat de show niet doorging. Je bouwt iets op en dan valt het in elkaar. Het zou uitgesteld worden voor twee, drie maanden. Het werd uiteindelijk een jaar. Dat was wel moeilijk.

Hebben jullie een favoriet nummer?
Silvy: Jij stelt altijd veel moeilijke vragen. Bij mij is dat sowieso ‘Turn The Tide’. Dat is het nummer waar het allemaal mee begonnen is. We hebben daar ook de wereld mee rondgetrokken en gouden platen gewonnen. Dat is wel een specialleke.

Meer nieuws

Meer nieuws

.