Showbizzwatcher doet opvallende vaststelling over Belgische inzending Eurovisiesongfestival 2023
Showbizzwatcher doet opvallende vaststelling over Belgische inzending Eurovisiesongfestival 2023
Foto: Photonews

Op zaterdag 14 mei 2022 vond de 66ste editie van het Eurovisiesongfestival plaats. Weinig verrassend was het dat Oekraïne de internationale muziekwedstrijd won. Onze showbizzwatcher Chloë laat alvast haar licht schijnen over de volgende editie.

Onze landgenoot Jérémie Makiese belandde op een 19de plaats. Na de punten van de jury stond hij op een zucht van de top 10, maar na amper 5 punten van de kijkers (uit Nederland en Moldavië) zakte hij helemaal weg.

Het gerucht doet de ronde over een eventuele revival van ‘Eurosong’ om de Belgische inzending voor het Songfestival te bepalen. VRT heeft daarop nog niet gereageerd. Ook presentator Peter Van De Veire kan niets bevestigen, maar geeft wel toe dat hij geen grote fan is van preselecties.

Wie het meest wordt genoemd als inzending voor volgend jaar, is CAMILLE. En dat vindt ook Peter Van De Veire: “Als er nu iemand moet gestuurd worden, dan is zij het", zei hij bij Songfestival.be. 

Volgens onze showbizzwatcher zou CAMILLE overigens gewoon in het Nederlands kunnen zingen. Als we naar de laatste zes winnaars kijken, dan zien we dat daar maar twee Engelstalige nummers tussen zaten.

Meer nieuws

Meer nieuws

.