Salim Seghers beleefde moeilijk jaar: “De zin van mijn leven was weg”

door: PMN
Salim Seghers-eindejaarsvragen2020
Afbeelding bron: Salim Seghers

Het einde van 2020 is in zicht. Samen met enkele bekende Vlamingen kijken we nog tot oudjaar terug op dit toch wel historische jaar én richten we de blik op de toekomst. Vandaag blikt ook Salim Seghers terug op een jaar om zo snel mogelijk te vergeten.

Op welke manier heeft corona dit jaar jouw persoonlijk beïnvloed?
Het besef, dat wij met alle wetenschap en wijsheid deze coronacrisis moeten ondergaan tot op het bot, doet mij beseffen dat wij, als mens, niet heer en meester zijn.

Wat was jouw hoogtepunt dit jaar?
Mijn droom als artiest was om ooit een full CD te maken met zelfgekozen kerstliedjes, helemaal opnieuw op te nemen en tijdens kerstconcerten te delen met iedereen. De concerten zijn uitgebleven, maar de full CD 'Mijn kerstliedjes' is wel geboren.

Wat was voor jou een dieptepunt dit jaar?
Het dieptepunt van dit jaar was de verveling in vele verschillende aspecten. Het was een jaar zonder applaus, niet onderweg zijn naar optredens in de auto, geen contact hebben met de fans door het wegvallen van de optredens, ... 

Ik voelde me vaak nutteloos, leeg en vooral de zin van mijn leven was weg. 92 optredens weg! Ik had geen goesting om te schrijven, te componeren of om thuis in een kamertje te zingen.

Wat wil je in 2021 doen, wat nu niet meer mogelijk is?
Er is maar één ding wat ik zielsgraag opnieuw wil doen en dat is optreden en het contact met mijn fans verstevigen.

Wie zou je in de bloemetjes willen zetten voor de steun in het voorbije, moeilijke jaar?   
Zonder twijfel de rusthuis verzorgers, het ziekenhuispersoneel en alle medewerkers aan de kassa's van de supermarkten.

Wil jij je laten vaccineren?
Ik heb zelf nog nooit een griepvaccin gehaald, maar dit Covid-vaccin staat bovenaan mijn  verlanglijstje.

Wat was je favoriete tv-programma of serie?
Ik heb enorm genoten van het programma ‘De Slimste Mens’. Mijn dagelijks ontspanningsmoment. Het waren leuke en interessante kandidaten. Iedere uitzending had verrassende wendingen en een spannende finaleronde. Telkens vloog de tijd voorbij. Het heeft me wel doen beseffen dat ik zeker niet de slimste mens ben.

Wie was dit jaar jouw favoriete persoonlijkheid?
Dat zijn zeker de bejaarden in de rusthuizen die hun kinderen en kleinkinderen zoveel  maanden moeten missen. Hun eenzaamheid moet groot zijn. Hun protest daarentegen is muisstil. Ze tellen gewoon de dagen af, zonder warmte en genegenheid, zonder een knuffel of een lieve lach.

Wil je zelf nog iets toevoegen...?
Ik ben heel trots op het liedje ‘Een Oude Kerstmiskaart’. Deze single komt uit mijn full kerst CD. Eerst werd het gebracht door Jim Reeves en daarna door mijn idool Will Tura. Bij deze single hoort een wondermooie clip die opgenomen is in het kasteel van Ordingen. Ik hoop dat mijn fans er zullen van genieten!