Regi Penxten ziet dat verloofde Kristel het moeilijk heeft: "Dat is loodzwaar allemaal"
COS
Regi Penxten ziet dat verloofde Kristel het moeilijk heeft: "Dat is loodzwaar allemaal"
Foto: Instagram @realregi

Volgens internationaal onderzoek is het leesniveau van leerlingen uit het vierde leerjaar fors gedaald. Er wordt niet alleen naar de leraars, maar ook naar de ouders gekeken, die niet genoeg bezig zijn met het schoolwerk van hun kinderen.

Regi Penxten heeft zelf twee jonge kinderen, Ellie-Martha en Renée, en voelt zich wel een beetje aangesproken. "Als je verwacht dat de school alles doet, dan is de kermis soms een beetje kaal", zegt Regi bij 'Weekwatchers' op Radio2.

Als ouder moet je mee de verantwoordelijkheid dragen, vindt hij. "Niet mijn sterkste punt, zeg ik er meteen bij." Voor de ene ouder is dat wel makkelijker dan voor de andere.

Voor Regi's verloofde Kristel Hubeny is dat bijvoorbeeld geen vanzelfsprekendheid. "Mijn verloofde heeft een heel drukke job, twee drukke jobs eigenlijk. Zij staat er alleen voor met een dochter", vertelt Regi.

"Soms is die pas om 18.30 uur thuis, is die aan het werken van 8.00 uur 's ochtends en dan zou die nog eens pagina's huiswerk moeten gaan doen én het eten klaarmaken én... Doe het maar, hè", zegt de dj.

"Het is allemaal niet zo simpel als je wilt. En carrière maken. En ze doet het dan ook nog. Maar dat is loodzwaar allemaal, hè", aldus Regi Penxten.

Meer nieuws

Meer nieuws

.