Regi Penxten emotioneel over verschrikkelijk verlies Linda Mertens: "Wat ik toen gezien heb, vergeet ik nooit"
COS
Regi Penxten emotioneel over verschrikkelijk verlies Linda Mertens: "Wat ik toen gezien heb, vergeet ik nooit"

Regi Penxten is maandagavond te gast in 'Het Huis' van Eric Goens. In de kinderkamer krijgt Regi ook een foto met Linda Mertens te zien.

"Oh, ons Lindaatje", zegt Regi Penxten bij een foto van zichzelf en Linda Mertens tijdens hun allereerste keer in het Sportpaleis. In 2013 stonden ze er voor het laatst. Een jaar later lastte de groep namelijk een pauze in door de geboorte van Linda's dochtertje Lio.

Lio verloor in 2017 de strijd tegen een agressieve kanker. "Ik ben niet de meest gevoelige mens, maar wat ik toen gezien heb, vergeet ik nooit. Als je een kindje van twee jaar opgebaard ziet liggen... Dat is het ergste. Dat overstijgt alles qua verschrikkelijkheid."

Hij snapt volledig dat Linda zich terugtrok uit de schijnwerpers. "Als je daardoor niet van de kaart bent, van wat dan? Dat is het ergste. Dat is verschrikkelijk. Dat kind heeft twee jaar geleefd, waarvan de helft van de tijd in niet al te beste omstandigheden."

"Ik geef haar groot gelijk, hoor. Ik hoop dat ze er goed doorkomt. Zoiets zouden ze een mens niet mogen aandoen. Dat beeld heb ik zelfs geblokt. Als je daar te veel bij nadenkt, vraag je je af wat voor zin het leven heeft. Die gedachte stop ik weg. Dat is te erg."

'Het Huis' met Regi, maandag 30 januari om 20.40 uur op Eén

Meer nieuws

Meer nieuws

.