Pijnlijk voor Bart Kaëll: "Slechtste zomer in jaren"
LHX
Pijnlijk voor Bart Kaëll: "Slechtste zomer in jaren"
Foto: VTM

Bart Kaëll is dit jaar genomineerd voor 'Zomerhit' met 'Wat is jouw geheim'. Heel wat mensen denken dat hij wel kans maakt om te winnen.

Tijdens zijn decennia in de showbizz heeft Bart Kaëll al heel wat hits gescoord. Toch weet hij dat hij de waarheid niet in pacht heeft: er bestaat geen formule voor wat wel of niet gaat aanslaan.

"Een liedje loslaten op de wereld is elke keer een sprong in het duister", zegt hij tegen Het Belang van Limburg. Zo dacht hij vorig jaar dat 'Eén uit duizend' weleens een hit zou kunnen worden, maar dat viel tegen.

Ook 'Mooi weer vandaag' legde een erg onvoorspelbaar parcours af. Het liedje, dat hij zelf had geschreven, kwam uit in 1993. Zijn verwachtingen lagen erg hoog, maar het mocht niet zijn. 

"Het was de slechtste zomer in jaren. Stond ik daar een hele zomer te zingen over de zon, terwijl het pijpenstelen regende en ik alleen maar paraplu's zag in het publiek...", herinnert hij zich.

Pas aan het einde van de zomer begon het te beteren, en dat had hij mede te danken aan een jeugdbeweging. Die draaiden het nummer namelijk elke dag als ochtendgroet op hun kampen. "De rest is geschiedenis...", klinkt het. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.