Peter Vanlaet over succes van Mama’s Jasje: “Besef het nu veel meer dan vroeger”
PMN

‘Zo ver weg’, ‘Doe het licht maar uit’, ‘Teken van leven’, ‘Als de dag van toen’,.. Iedereen herkent nog steeds de geweldige hits van Mama’s Jasje. Peter Vanlaet werd destijds plots een bekende Vlaming.

“Ik heb eigenlijk nooit stilgestaan bij de hype en de bekendheid. Als ik nu terugdenk aan die periode, besef ik veel meer dan destijds hoe populair wij waren. En nu opnieuw zie ik dat we een heel breed publiek aanspreken", legt Peter Vanlaet uit.

“Ondertussen bestaat Mama’s Jasje al 31 jaar en er zijn heel veel dingen die ik nooit meer zal vergeten. Een mijlpaal voor mij was toen we begin jaren negentig een eerste hit scoorden met ‘Zo ver weg’. Ik was toen ook nog aan het werk als patissier en op dat ogenblik heb ik beslist om volledig voor muziek te kiezen.”

“1997 was ook een belangrijk jaar voor de groep met het nummer ‘Als de dag van toen’. Dat liedje heeft een heel jaar op nummer één gestaan in de Vlaamse hitparade. En meer recent denk ik heel graag terug aan ‘Liefde voor Muziek’, dat is opnieuw een springplank geweest naar waar ik nu sta.”

Lichtpunt tijdens coronaperiode

“Tijdens de eerste lockdown werden de afleveringen van Liefde voor Muziek uitgezonden, waardoor iedereen massaal gekeken heeft. Dat was toch een klein lichtpuntje. De boekingen stroomden binnen, maar achteraf werd wel alles geannuleerd natuurlijk. “

“Ik heb die vrijgekomen tijd ingevuld door veel muziek te schrijven. Het resultaat is ‘30 jaar Mama’s Jasje’ waarmee we goud haalden! En binnenkort komt er nog een nieuw album aan.”
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.