Pat Krimson heeft het niet makkelijk: “Ze herinnert soms haar naam niet meer”
COS
Pat Krimson heeft het niet makkelijk: “Ze herinnert soms haar naam niet meer”
Foto: Photonews

De moeder van Pat Krimson woont al een tijdje in een rusthuis. De eerste maanden van de coronacrisis waren enorm moeilijk voor haar.

Gerda, de 79-jarige moeder van 2 Fabiola-frontman Pat Krimson, verblijft al enige tijd in een woonzorgcentrum. Sinds haar geheugen erop achteruitgaat, kan ze niet meer voor zichzelf zorgen. “Drie jaar geleden, toen ze nog samenwoonde met mijn stiefvader, begon ze veel zaken te herhalen”, vertelt Pat in Story.

“Ik ben blij dat ze nu goed verzorgd wordt, want ze is ook diabetespatiënte”, benadrukt Pat. “Door het coronavirus mochten we haar eerst maar twee keer twintig minuten per week bezoeken. Dat was heel moeilijk voor haar. Bellen verliep ook stroef. Als je elkaar niet ziet, vervreemd je.”

Nu we alle dagen mogen gaan, merk ik dat het beter met haar gaat. Het doet haar ook deugd om haar kleinkind Troy te zien. Al herinnert ze soms haar naam niet meer”, zegt Pat. “Mij herkent ze nog, al denkt ze soms dat ik haar broer ben. Ze leeft erg in het verleden. Het is niet altijd makkelijk, maar we proberen er elke dag iets leuks van te maken.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.