Nina Butera stelt nieuwe single voor: “Mijn hart is ook al eens gebroken geweest”

door: WVDS
YouTube
Video bron: YouTube

De tandem Nina Butera-Christophe Severs bracht vrijdag een nieuwe single uit: ‘Tussen Jou & Mij’. Showbizz24 kon met de jonge zangeres en haar producer praten over het nieuwe nummer.

Hoe voelt het nu jullie nieuwe single uit is?

“Het is altijd heel spannend om een single uit te brengen. We werken daar ook een hele tijd aan. Maar de reacties zijn al superpositief.”, vertelt Nina. “We zijn vandaag al een aantal keer gedraaid geweest op verschillende radio’s en TV”, vult Christophe enthousiast aan.

Ook dit keer brengt Nina Butera, die binnenkort 17 wordt, een Nederlandstalige popsong met een internationale sound. 

Christophe: “We hebben nu bewust gekozen om dit nummer uit te brengen omdat het qua lied en arrangement een moderne touch heeft. Ik denk dat we die lijn verder gaan doortrekken in de toekomst.”

Nina, je zingt in het Nederlands heeft dat jouw voorkeur? 

“Ik voel me thuis in het Nederlands en zing er ook graag in. Ik wil ook aan de jeugd laten zien dat zingen in het Nederlands ook hip en jeugdig kan klinken. Ik sluit niet uit dat ik misschien ergens in de toekomst ook wel eens een Engelstalig nummer zou kunnen uitbrengen.”

De nieuwste single vertelt het verhaal van een onvermijdelijke en emotionele break-up, waarin een meisje het uitmaakt met haar vriendje.

“Ik ben al eens verliefd geweest en mijn hart is ook al eens gebroken geweest. Het is dus wel geschreven vanuit een persoonlijke ervaring, maar ik vond het een origineel idee om het deze keer eens te schrijven vanuit de persoon die de relatie gedaan maakt en niet vanuit de partij die hartzeer heeft en alleen achterblijft. Ook voor die andere partij is het een moeilijk moment en een harde boodschap om te moeten brengen.”

De videoclip werd opgenomen in een winters landschap. Waar was dat?

“De videoclip van ‘Tussen Jou & Mij’ is opgenomen in Botrange in de Ardennen”, vertelt Nina. “We zijn onmiddellijk vertrokken toen we hoorden dat het daar begon te sneeuwen. En gelukkig maar, want een paar dagen later werden er geen mensen meer toegelaten. Het was wel enorm koud tijdens de opnames, maar ik ben blij met het mooie resultaat.”

Hoe verloopt de samenwerking met Christophe? 

“Wij doen alles van het begin tot het einde samen. We brainstormen over het verhaal van het nummer, in welke sfeer we het willen brengen en met welke sound we dat willen bereiken. We pikken ideeën van elkaar op en doen er iets mee. Dat werkt heel goed en dat is tof om te doen. Christophe kan dat alleen maar bevestigen.”

Je bent al deftig aan je weg in de muziekwereld aan het timmeren. Heb je een doel voor ogen? 

“Ik voel dat ik met elke single groei en me meer en meer thuis voel in de muziekwereld en studio. Vroeger zong ik volledige Studio 100 musicals na. Als verjaardagscadeau mocht ik een eerste liedje opnemen. En nu ik ook meeschrijf aan de nummers, hoop ik natuurlijk om er mijn beroep van te kunnen maken.” 

“Je vergeet nog je grote droom te vertellen”, pikt Christophe in. “Wel als ik echt vrij mag dromen, dan zou ik met een eigen show het Sportpaleis willen vullen”, verklapt Nina.

Wat mogen we je nog wensen?

“Ik hoop vooral zo vlug mogelijk terug op een podium te kunnen staan, want dat mis ik enorm. Maar ook single gewijs zijn wij klaar voor de zomer”, glundert Nina. 

Nina Butera cover 'Tussen jou & mij'
Afbeelding bron: Nina Butera