Niet te geloven wat Gustaph te horen krijgt vlak voor grote Eurovisiesongfestivalfinale

door: COS
Gustaph tijdens 'Eurosong'
Afbeelding bron: VRT

Voor het derde jaar op rij staat België in de finale van het Eurovisiesongfestival. Gustaph vertegenwoordigt vanavond als zestiende act de Belgische driekleur.

De bookmakers waren aanvankelijk niet erg positief over Gustaph. Op vlak van overwinningskansen kwamen we Stef Caers maar op de 31ste van 37 plekken tegen. De zanger maakte echter veel goed met zijn repetities en performance van donderdag.

Bij de bookmakers maakte Gustaph eerder al sprongen van 31 naar 28 en 25. Donderdag vonden we hem echter plots op de veertiende plek terug. Vandaag doet hij het nog beter op de elfde plek. Het befaamde blad Rolling Stone doet er nog een schepje bovenop.

Zij plaatsen vrijdag een overzicht van hun "Top 5 Eurovision Contenders". Natuurlijk vinden we topfavorieten Zweden en Finland in die lijst terug. Ook Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk worden positief beoordeeld. Maar wie zien we daar ook? Onze eigen Gustaph!

Boy George

"Dit is eigenlijk het derde Songfestival waarin Gustaph zingt, nadat hij de afgelopen jaren de backing vocals verzorgde voor Hooverphonic en Sennek", schrijft Rolling Stone.

"Dit jaar vertegenwoordigt hij België op de voorgrond met een inspirerend LGBTQ+-anthem dat ballroom naar het Eurovisiepodium brengt. Zijn stijl en podiumpresence worden door Eurovision-kijkers vergeleken met het icoon Boy George."