Niet te geloven! 'Koen Wauters en broer Kris Wauters slaan straks iedereen met verstomming'
COS
Niet te geloven! 'Koen Wauters en broer Kris Wauters slaan straks iedereen met verstomming'
Foto: Photonews

Muziekliefhebbers moeten komend weekend in Kiewit zijn. Daar vindt vanaf donderdag 17 augustus tot en met zondag 20 augustus het festival Pukkelpop plaats.

Festivalgangers zakken af naar Kiewit om hun favorieten artiesten aan het werk te zien. Het festival laat muziekliefhebbers ook kennismaken met nieuwe artiesten. Een van die opvallende nieuwe groepen is Tarkastaja, een 'Fins powerpopduo'. De groep staat zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur in de Marquee.

Dat het onbekende Tarkastaja zou optreden op Pukkelpop kwamen we op vrijdag 4 augustus te weten. Plots deelden enkele BV's zowat op hetzelfde moment een foto van de line-up of een verwijzing naar het enige nummer van de groep: 'Fuck 'em All'. Ella Leyers en Tine Embrechts deelden dezelfde screenshot van de line-up. En ook Laura Tesoro en Niels Destadsbader deelden een foto.

(Lees verder onder de foto.)

Tarkastaja
Instagram @ella.leyers/@tineembrechtsofficial

Het deed meteen de wenkbrauwen fronsen dat bekende gezichten van bij ons - en dan vooral Niels - een Finse groep met maar één nummer op Spotify zouden kennen. Dat nummer moesten we toch echt eens gaan beluisteren. Meteen merkt onze showbizzwatcher op dat de ene stem wel heel veel weg heeft van die van Koen Wauters.

(Lees verder onder de foto.)

Tarkastaja
Instagram @niels_destadsbader/@lauratesoro

Wanneer we 'Tarkastaja' vanuit het Fins vertalen naar het Nederlands, komen we te weten dat het 'inspecteur' betekent. Dat lijkt een verwijzing te kunnen zijn naar 'Inspector Clouseau' uit 'The Pink Panther'-reeks.

De krant Het Nieuwsblad merkte afgelopen weekend ook op dat er iets niet klopt en klopt aan bij Pukkelpop. "Stunt? Mysterie? Interessant, dat moeten we eens uitzoeken", klinkt het. De krant komt bovendien te weten dat de tourdata op de website van Tarkastaja niet echt zijn.

De krant contacteerde Johan Berckmans, de manager van Clouseau. "Ik ken dat Pukkelpop-circuit niet, maar het is wel een interessante piste. (lacht) Ik zal het eens bekijken", zegt hij aan Het Nieuwsblad. Eén ding is zeker: als Koen Wauters en Kris Wauters zaterdag vanonder de vermommingen tevoorschijn komen zullen ze veel mensen met verstomming slaan.

Meer nieuws

Meer nieuws

.