Niels Destadsbader onzeker: “Hebben ze me allemaal afgepakt”
PMN
Niels Destadsbader onzeker: “Hebben ze me allemaal afgepakt”
Foto: Photonews

Niels Destadsbader hoopt snel weer op het podium te staan. De drang naar applaus is bij hem groter dan ooit.

“Je houvast, dat wat je gelukkig maakt, waar je goed in bent, dat is allemaal weggevallen nu. Het enige wat je nog doet is de vuilbakken buiten zetten, de afwas doen”, legt Niels Destadsbader uit in ‘De Rotonde’ bij Radio 2. 

“Dat moet allemaal gebeuren, natuurlijk, maar het is niet zo dat als de afwas klaar is, je denkt, 'wauw, ik ben nogal een afwasser'! En er staat ook niemand te applaudisseren omdat ik de afwas heb gedaan."

"Als je in het Sportpaleis staat voor 18.000 man en het loopt allemaal zoals je het in je hoofd voorgesteld had, dan kan je je eventjes, enkele seconden, onoverwinnelijk wanen. Dat is een fantastisch gevoel.” 

“Maar als ze je dat allemaal afpakken, dan begin je toch wel na te denken. Stel dat dit allemaal voorgoed wegvalt, wat ga ik dan doen? Er is niets waar ik zo goed in ben als in mijn job. Ik kan zelfs geen lamp vervangen."

"Ik denk dat veel mensen dat gevoel wel kennen nu. Corona tast je zelfvertrouwen aan. Blijkbaar hangt mijn zelfbeeld dus voor een stuk vast aan het applaus dat ik krijg. De zekerheden vallen weg. Al kan dat misschien af en toe geen kwaad. Even in de spiegel kijken, afstand nemen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.