Niels Destadsbader doet dringende oproep: “Potverdikke, we moeten dat gewoon samen doen”
PMN

Je hebt de oproep waarschijnlijk al zien passeren op sociale media: de 3-jarige Rachèle is ernstig ziek en heeft een stamceldonor nodig. Ze heeft een zeldzame beenmergziekte.

Al meer dan een halfjaar moet kleine Rachèle bloedtransfusies krijgen, omdat ze te weinig
bloedcellen aanmaakt. Een stamceldonatie zou een oplossing zijn op lange termijn. Alleen verloopt de zoektocht naar een geschikte stamceldonor moeizaam.

Niels Destadsbader is peter van KickCancer en heeft Rachèle ontmoet. “Ik ga een paar keer per jaar naar het UZ Gent of Leuven en ga ik op bezoek bij de kinderoncologie. Daar ontmoet ik veel kinderen. Een van de kamers die ik bezocht was die van Rachèle”, vertelt Niels op Qmusic.

Het verhaal van Rachèle deed Niels iets. “Haar mama sprak me aan en zei: ‘We moeten echt een donor vinden. Dit gaat over het leven van ons kind.’” Niels vroeg zich af wat er juist moet gebeuren.
“Het blijkt heel simpel te zijn.”

Kleine moeite

“Je moet gewoon de website stamceldonor.be bezoeken, je kan je daar aanmelden als mogelijke donor. Dat duurt letterlijk twee minuten. Ik heb het zelf ook gedaan. Dan kan het zijn dat jij misschien de komende jaren wordt opgeroepen als donor, maar het kan ook zijn dat dat niet zo is.”

Ze zoeken mensen tussen 18 en 40 jaar. “Als je weet dat het voor ons zo’n kleine moeite is en het voor zoveel mensen zoveel kan betekenen, dan denk ik: potverdikke, dan moeten we dat gewoon
samen doen”, zegt een strijdvaardige Niels.

“Ik heb Rachèle gezien, het is zo’n lief, mooi meisje. Ze is ook supermoedig, het gezin trouwens ook.
Die zijn superhoopvol, die blijven vechten, die blijven ervoor gaan”, aldus Niels Destadsbader.

Je kan je registreren op https://www.stamceldonor.be/

Meer nieuws

Meer nieuws

.