Natalia lokt kritiek uit: "Omdat ze de concurrentie niet aandurft"
COS
Natalia lokt kritiek uit: "Omdat ze de concurrentie niet aandurft"
Foto: Photonews

Natalia werd in 2004 tweede in de preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Ze nam deel met 'Higher Than The Sun', maar moest de duimen leggen voor Xandee met '1 Life'.

Natalia zou naar eigen zeggen wel eens naar het Eurovisiesongfestival willen gaan, maar ze wil niet meer deelnemen aan de preselectie 'Eurosong'. Alleen als de VRT rechtstreeks bij haar komt aankloppen, zou ze geen 'nee' zeggen.

"Ik vind dat een zwaktebod", zegt Songfestivalkenner André Vermeulen in Dag Allemaal. "Zo'n hele preselectie opeisen voor jezelf omdat je de concurrentie niet aandurft in eigen land."

Anderzijds snapt hij het wel. Op het Eurovisiesongfestival verliezen, is geen ramp. Je komt immers tegenover internationale kleppers te staan. "Als ze 'Eurosong' verliest, zal haar ster misschien minder fel gaan schijnen", bedenkt hij zich.

"Maar Natalia laat zo wel een unieke kans voorbijgaan om zich aan Europa te tonen", zegt André. "Ze zit in Vlaanderen al op zo'n hoog niveau dat ze alleen nog naar 't buitenland kan om hogerop te raken. Het Songfestival kan alsnog een springplank zijn."

Meer nieuws

Meer nieuws

.