Natalia krijgt nieuws van rechter over vrouw die de zangeres met de dood bedreigde
COS
Natalia krijgt nieuws van rechter over vrouw die de zangeres met de dood bedreigde
Foto: Play4

Natalia stapte enkele maanden geleden naar de politie. De aanleiding? Verschillende doodsbedreigingen van een vrouw op sociale media.

In het voorjaar van 2021 legde Natalia enkele screenshots van haar Instagram-account voor aan de politie. Daarin stonden reacties te lezen van een 34-jarige vrouw uit Zulte die de zangeres kleineerde en zelfs met de dood bedreigde.

"Het gaat in totaal om een vijftal reacties die tussen januari en april 2021 op mijn Instagram-account zijn geplaatst", legde Natalia eerder al uit bij HLN. Kritiek hoort bij het vak, vindt de zangeres. "Maar in dit geval waren er ook doodsbedreigingen bij. Dat gaat er los over."

De vrouw is nu schuldig bevonden aan bedreigingen, belaging en beledigingen. Dat schrijft HLN. De woede van de vrouw zou ontstaan zijn omdat Vlaamse beroemdheden het in hun liedjesteksten over cafés hebben en ze zouden aanmoedigen "te feesten en de deuren te laten openstaan".

Volgens een psychiatrisch deskundige heeft de vrouw een geestesstoornis. Daarom krijgt ze geen gevangenisstraf opgelegd, maar zal ze geïnterneerd worden. De schadeclaim van 15.000 euro die de advocaat van Natalia neerlegde, wordt in het najaar pas behandeld.

Meer nieuws

Meer nieuws

.