Natalia blijft ermee worstelen en onderneemt actie: “Gooi het over een andere boeg”
COS
Natalia blijft ermee worstelen en onderneemt actie: “Gooi het over een andere boeg”
Foto: Photonews

Voor Natalia was 2020 op professioneel vlak geen geweldig vlak. Maar haar op persoonlijk vlak maakte de geboorte van dochtertje Bobbi-Loua dat ruimschoots goed.

In het choquerende filmpje is te zien hoe twee volwassen acteurs een reconstructie spelen van een echte video waarin een kind van acht jaar seksueel misbruikt wordt. 

"Ik vecht al bijna twintig jaar tegen seksueel geweld en het is dus ergens logisch dat Child Focus en ik voor deze campagne de handen in elkaar hebben geslagen", aldus Liekens, die het campagnefilmpje mee regisseerde.

Gelooft ze zelf in het effect van dergelijke, schokkende campagnes? "Beelden hebben nu eenmaal meer impact dan woorden. Veel méér dan een column in de krant, over hoeveel kinderporno er voorkomt en waarin je eindigt met de vriendelijke vraag om het alstublieft te melden aan Child Focus wanneer je zulke beelden op het internet tegenkomt.”

“Vergeet niet dat zulke heftige beelden, in dit geval met een kind van acht jaar, in het echte leven 19 miljoen keer per dag worden gedeeld. Walgelijk. Om zulke praktijken te stoppen, mogen we wel een schokeffect veroorzaken. Wat zeg ik? Moéten we shockeren om voldoende aandacht te krijgen, zodat dit kindermisbruik stopt."

Meer nieuws

Meer nieuws

.