Moeder Sam Gooris over ziekte van hem: “Zware en angstige periode”
PMN
Moeder Sam Gooris over ziekte van hem: “Zware en angstige periode”
Foto: Photonews

Sam Gooris moet zowat één van Vlaanderens meest geliefde zangers zijn. Hij blijft altijd nuchter en bescheiden.

Telefacts heeft Marieke Vervoort de voorbije jaren op belangrijke en doorslaggevende momenten in haar leven van dichtbij kunnen volgen. Dat leverde unieke gesprekken op met Marieke en beelden die nooit eerder zijn vrijgegeven. Telefacts was er onder andere bij op het WK in Doha in 2015, waar Marieke in haar rolstoel drie keer goud veroverde en ook op de Memorial Van Damme in datzelfde jaar.

Maar in de reportage ook heel intieme momenten van Wielemie met haar ouders, verzorgers en arts Wim Distelmans. Met hem sprak ze openlijk over haar wens om zelf uit het leven te stappen. Vervoort filmde ook zelf bij haar thuis. Beelden die nu soms shockeren omdat de pijn en het verdriet waar ze mee leefde, plots heel tastbaar en voelbaar worden.

Marieke overleed dinsdag. Telefacts praatte na haar dood ook met haar ouders over de fysieke en psychologische strijd van hun dochter en haar wens om te sterven. Het is de tastbaarheid van die laatste wens, die ervoor zorgde dat Marieke het nog zo lang heeft volgehouden. De reportage is een beklijvend eerbetoon aan de sportvrouw, het rolmodel en de dochter Marieke "Wielemie" Vervoort.

Marieke Vervoort, voorbij de pijngrens, zondag om 13u45 in een extra Telefacts op VTM

Meer nieuws

Meer nieuws

.