Metejoor enorm geraakt door Marco Borsato: "Daar kan ik heel kort over zijn"
COS
Metejoor enorm geraakt door Marco Borsato: "Daar kan ik heel kort over zijn"
Foto: VTM

Komend najaar staat Metejoor twee keer in het Sportpaleis, amper tweeënhalf jaar na zijn grote doorbraak met '1 op een miljoen'. Het werd zijn eerste nummer 1-hit.

Het nummer '1 op een miljoen' werd een van de vele succesvolle duetten van Metejoor. Hij zingt het samen met de Nederlandse Babette Van Vugt, artiestennaam Babet. Die twijfelde een tijdje of ze het wel wou doen. Ze zong voordien namelijk uitsluitend in het Engels.

"Op een gegeven moment stuurt ze een fragmentje door, een spraakbericht van Marco Borsato", vertelt Metejoor in 'Met de Joris' op Streamz. "Ze had een beetje uit onzekerheid '1 op een miljoen' doorgestuurd naar hem met de vraag: Moet ik dit doen of niet?"

"Jezus, Babette. Dat is gewoon echt een heel, heel goed liedje. Een tekst die in het Nederlands goed geschreven is, de melodie, en het is... Jullie stemmen kleuren prachtig bij elkaar. Als dit soort dingen voorbijkomen, dan moet je nooit twijfelen", klonk het bij Marco.

"Dit is een radioplaat. Het heeft een heel goeie hook. Het is gewoon lekker gezongen. Het is gewoon een steengoed liedje. Klaar. Daar kan ik heel kort over zijn. Dit zou ik altijd doen, als ik jou was. Ik zou er geen seconde over twijfelen", aldus Marco.

"Dat heeft Babette over de streep getrokken om '1 op een miljoen' verder te zetten", zegt Metejoor. "Dat was voor mij ook een heel leuk moment om dat spraakbericht te krijgen. Dat een van mijn muzikale idolen plots zegt dat een nummer dat je geschreven hebt, een heel goed liedje is."

Meer nieuws

Meer nieuws

.