Metalconcerten van Helmut Lotti ontploffen: Zanger ziet daardoor plots groot probleem opduiken
PMN
Metalconcerten van Helmut Lotti ontploffen: Zanger ziet daardoor plots groot probleem opduiken
Foto: Photo News

Helmut Lotti stond vorig weekend op het podium van Graspop. Daar bracht hij metal wat bijzonder enthousiast onthaald werd voor de aanwezigen.

Helmut Lotti stond vorig weekend voor het eerst op het podium van Graspop. Zo'n 8.000 fans gingen helemaal uit hun dak op de klassiekers die Helmut bracht. Hij is écht van alle markten thuis.

De zanger zegt aan Het Laatste Nieuws dat hij niet verwacht had dat zijn metalconcerten zo zouden ontploffen. "Het is heel raar wat er nu aan het gebeuren is", legt hij uit. 

"We hadden twee concerten in verkoop gezet in Gent. Eentje eigenlijk in de Capitole. Dat zat na drie dagen vol. Dan hebben we daar een tweede concert in verkoop gezet. Dat zat ook na drie dagen vol."

Helmut is weer hot. Iedereen wil hem nu metal horen zingen. "Nu zijn er mensen die vragen of ik ook naar Limburg wil komen? Er zijn vragen om naar Wallonië te komen", gaat Helmut verder. "Ik weet nog niet of ik dat ga doen."

Er duikt nu voor Helmut plots een heel nieuw probleem op. "Het moeilijke is dat ik op 29 juli, op het einde van juli, een concert doe aan het kasteel van Horst. Dat is 'Helmut Lotti Goes Classic'."

"Dus terug met een dirigent zoals vroeger. En dan moet ik mijn stem weer helemaal anders gaan gebruiken. Als je dat verstandig doet, kan dat. Dan is dat geen probleem."

Meer nieuws

Meer nieuws

.