Interview Mening van ‘The Starlings’ over Songfestival is duidelijk: “Geen goed idee”
WVDS
Mening van ‘The Starlings’ over Songfestival is duidelijk: “Geen goed idee”
Foto: GoPlay

Volgend jaar mag Vlaanderen haar inzending voor het Eurovisiesongfestival bepalen. Er gaan stemmen op om de interne selectie te vervangen door echte preselecties. 

Tom Dice, die zelf al een keer deelnam, heeft een duidelijke mening: “Dat is niet echt een goed idee. De aandacht gaat dan naar veel meer artiesten in het begin, waardoor de voorbereiding veel korter is.” 

“Ik ben er minder voorstander van. Ik denk niet dat het zo’n groot verschil zou maken. Als je een goed nummer naar de radio brengt, zal het ook wel gedraaid worden.”

Kato Callebaut treedt hem bij: “Ik vind ook niet echt dat je artiesten kan vergelijken met elkaar. Een wedstrijd is niet het beste idee om dan te gaan voor ‘het beste’ van uw land. Met onbekende mensen zou het misschien nog beter zijn dan met bekende artiesten.”

De suggestie om CAMILLE te sturen, is al vaak gevallen. “Je hebt iemand nodig met ervaring natuurlijk. Je hebt beperkte tijd en het moet goed zijn. Het muntje moet goed vallen. Of je nu CAMILLE bent of Adele: Als je nummer niet goed zit, win je daar niet”, besluit Tom. 

Wil je hun volledige mening graag horen? Bekijk dan onderstaande video.

Meer nieuws

Meer nieuws

.