Marina Wally vindt het verschrikkelijk voor haar vader Eddy Wally? "Waarom gunnen ze mijn pa zijn eeuwige rust niet?"
COS
Marina Wally vindt het verschrikkelijk voor haar vader Eddy Wally? "Waarom gunnen ze mijn pa zijn eeuwige rust niet?"
Foto: Photonews

Op 6 februari 2016 overleed Eddy Wally op 83-jarige leeftijd. Eddy werd begraven op het kerkhof van Zelzate, naast zijn echtgenote Mariëtte.

Marina Wally deelde eerder deze maand droevig nieuws. Op 12 juli, Eddy Wally's verjaardag, wilde Marina haar vader gaan bezoeken op het kerkhof van Zelzate. Wat ze daar aantrof, heeft haar enorm aangegrepen.

Vandalen hadden de grafzerk van de zanger leeggeroofd; de stenen beeldjes en het bedankplaatje van de VRT werden gestolen. Alleen foto's en een paar spreuken lieten ze achter. Marina is kwaad en verdrietig.

"Allez, wie doet nu zoiets? Waarom gunnen ze mijn pa niet zijn eeuwige rust? Het is echt een schande dat ze die vier stenen beeldjes van zijn graf hebben gestolen, ze waren nochtans stevig aan de zerk vastgelijmd", zegt een verontwaardigde Marina in Dag Allemaal.

Wat het nog erger maakt, is dat het gebeurde op de dag dat hij 91 jaar zou zijn geworden. "Het is een ware schande. Dat zijn laatste rustplaats zo schaamteloos wordt bezoedeld, maakt mij diep ongelukkig."

Het is jammer genoeg niet de eerste keer dat zoiets gebeurd is. "Maar het was nooit zo erg. Ik ben er zo van aangedaan dat ik klacht tegen onbekenden ben gaan indienen bij de politie. Helaas heeft dat nog niets opgeleverd", aldus Marina Wally.

Meer nieuws

Meer nieuws

.