Margriet Hermans moet verschrikkelijke klap verwerken: “Een half uur later was hij dood”
PMN
Margriet Hermans moet verschrikkelijke klap verwerken: “Een half uur later was hij dood”
Foto: Photonews

Margriet Hermans moet een zware klap verwerken. Ze heeft afscheid moeten nemen van haar broer Jan.

Jan overleed op 12 juni van dit jaar. "Ik heb heel veel verdriet gehad, maar ik troost mij met de gedachte dat hij op een heel mooie manier is gestorven, zonder pijn”, vertelt Margriet bij Radio 2. 

“Hij zat in zijn stoeltje in de keuken de krant te lezen. Ik herinner mij nog perfect de datum. Het was op de verjaardag van mijn jongere broer, 12 juni, en hij stuurde nog een whatsapp berichtje 'Rik, proficiat met je verjaardag'. 

“Geen half uurtje later belt mijn schoonzus naar een andere broer, Jef, 'ik denk dat Jan dood is'. Ik zei, dat kan toch niet. Ik ben toen met nog een andere broer zo snel mogelijk naar daar gereden, de MUG gebeld - die er sneller was dan wij trouwens - maar toen ik hem zag liggen, wist ik het meteen. Te laat. Ze hebben echt werkelijk het licht uitgedaan." 

"Jan had al een aantal overbruggingen gekregen en een stent om de bloedtoevoer naar zijn hersenen te verzekeren. Maar de laatste maanden kloeg hij veel over zijn geheugen. Dat was helemaal weg, voelde hij. Hij dacht aan dementie, maar de neuroloog liet weten dat er met zijn hersenen niets mis was.”

“Het moet aan de bloedtoevoer gelegen hebben. Een gewone scan was niet voldoende, er moest een MRI gemaakt worden. En toen brak die corona uit en werden al die onderzoeken zomaar met enkele maanden uitgesteld, tot ergens in augustus. Te laat dus." 

Meer nieuws

Meer nieuws

.