Margriet Hermans kritisch voor 'Zomerhit': "Heeft niemand een boodschap aan"
LHX
Margriet Hermans kritisch voor 'Zomerhit': "Heeft niemand een boodschap aan"

Margriet Hermans won niet alleen vorig jaar de 'Zomerhit', maar ook in 1987. Dat deed ze met haar nummer 'Een vriend'.

In 1987 had Margriet Hermans nog nooit van 'Zomerhit' gehoord, bekent ze op Radio2. Haar overwinning was dan ook een enorme verrassing. 

"We hadden twee andere optredens gepland die avond, waardoor we midden in de nacht nog snel naar 'Zomerhit' moesten rijden om die prijs in ontvangst te nemen. Dat was een avontuur!"

Niet veel later werd Margriet de presentatrice van het programma. Dat was toen het nog niet op televisie werd uitgezonden. Ze herinnert zich een groot verschil met hoe het er tegenwoordig aan toe gaat: het duurde uren en uren.

"Het was live. Het ging om acht uur op antenne en in theorie was dat om elf uur gedaan. Maar ja, heel vaak liep dat een klein beetje uit."

Daar was een opvallende reden voor. "Dat was nog de tijd waarin elke naam binnen de VRT, van directeur, tot onderdirecteur en subdirecteur, allemaal een prijs moest komen afgeven. Daar had niemand iets aan, want niemand kende die mensen."

"Elke keer moest ik die mens een beetje voorstellen, er eens aan vragen hoe het was... Ik zou dat allemaal niet gedaan hebben, maar ik was niet de producer. Dat dúúrde. Ik dacht: daar heeft niemand een boodschap aan", klinkt het kritisch.

Meer nieuws

Meer nieuws

.