Margriet Hermans krijgt plots boze telefoon: "Kun jij niet een keer zwijgen?"
COS
Margriet Hermans krijgt plots boze telefoon: "Kun jij niet een keer zwijgen?"
Foto: VRT MAX

Margriet Hermans staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen. Daardoor kwam ze wel meer dan eens in opspraak.

Margriet Hermans is een echte flapuit. Het is een van de redenen waarom mensen haar zo graag hebben. Maar dat Margriet zo recht voor de raap is, had vaak ook gevolgen voor haar omgeving en zorgde bij haar gezin weleens voor frustraties. Vooral bij dochter Celien Hermans.

"Als zij in een of ander magazine weer een uitspraak van jewelste had gedaan, kreeg ik dat de week erna op het internaat onder mijn neus geschoven. Ik heb toen besloten dat ik dat niemand wilde aandoen", zegt Celien in Humo over haar eigen gereserveerdheid.

"Ik ben ook heel open en eerlijk, maar mama kan soms toch iets sensationeler uit de hoek komen", bedenkt Celien zich. Margriet vindt dat je als bekend persoon onmogelijk kunt vermijden dat je omgeving met uitspraken wordt geconfronteerd.

Haar familie heeft er volgens Margriet mee leren leven. "We moestel wel", lacht Celien. "Mama heeft heel vaak boze telefoontjes van mij gekregen: 'Wat heb je nu weer gezegd?! Kun jij niet een keer zwijgen?'" Sinds een paar jaar heeft Celien het opgegeven. "Ze is wie ze is. Ze is wel wat rustiger geworden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.