Liliane Saint-Pierre niet te spreken over wat haar overkomen is: "Daarom voelt deze blamage zo pijnlijk aan"
COS
Liliane Saint-Pierre niet te spreken over wat haar overkomen is: "Daarom voelt deze blamage zo pijnlijk aan"
Foto: Photonews

Liliane Saint-Pierre stond woensdag op het podium in het Rivierenhof. Ze was een van de artiesten op de Antwerp Pride Opening Night. Het liep er wel even mis.

Vooraf was afgesproken dat Liliane Saint-Pierre vijftig minuten op het podium zou staan. Dat vond ze zelf een beetje krap, maar Liliane en haar team bereidden een set van die duur voor. Alleen kon ze door een speech van de presentatoren niet op tijd beginnen.

Tijdens haar set kreeg Liliane te horen dat haar tijd om was. De zangeres dacht er niet aan en zong verder. Uiteindelijk kwamen presentatoren Hind Eljadid en Aster Nzeyimana het podium op met bloemen, om Liliane te bedanken en van het podium te krijgen.

"Dit is de eerste keer dat iemand me van het podium probeerde weg te sturen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Liliane aan Het Nieuwsblad. "Hoe is dit kunnen gebeuren? Omdat ik een vrouw ben en Vlaams. Ik ben er zeker van: met een internationale mannelijke artiest zouden ze dit nooit doen. Nooit!"

"Ik voelde me echt gekleineerd. Een artiest van het podium halen, dat doe je niet. Zo'n optreden als woensdag, dat haspel ik niet gauw eventjes af hé. De dag voordien heb ik dat gerepeteerd met mijn muzikanten. En het nog getimed ook. Ik ben professioneel. Daarom voelt deze blamage zo pijnlijk aan."

Meer nieuws

Meer nieuws

.