Interview Kreuners weten niet waarom ze zo nog steeds zo succesvol zijn: “Dat is het begin van het einde”
PMN
Kreuners weten niet waarom ze zo nog steeds zo succesvol zijn: “Dat is het begin van het einde”
Foto: WVDS

We moeten de Kreuners feliciteren. Hun album ‘Nu en Hier’ komt direct op de tweede plaats binnen in de Ultratop Album 50. 

Hadden ze dit verwacht? “Helemaal niet. We hadden gedacht dat het album eerst een paar weken rustig aan zou doen om daarna misschien wel zijn ingang te vinden in de Ultratop”, verklaren ze aan Showbizz24.

Ben Crabbé, die bij het interview zit, geeft aan dat de verkoop veel sneller verloopt dan vroeger. “Vroeger als er een nieuwe plaat uitkwam, moesten mensen naar de winkel om die te kopen. Nu gaat dat allemaal via streaming en we hebben daar helemaal geen zicht meer op. Tegenwoordig kunnen we zulke dingen absoluut niet meer inschatten. Deze week is de verkoop letterlijk al ontploft en we zijn daar heel blij mee.” Er kan ook nog een grapje af bij Walter: “Er is heel wat brainstorm gemoeid geweest om een goede titel voor het album te verzinnen...zo hebben we dertig jaar geleden al eens een album uitgebracht die ‘Hier en Nu’ heette.”

“Al veertig jaar stellen mensen ons de vraag naar wat ons zo succesvol maakt, maar we hebben daar geen antwoord op. We bestaan al zo lang en we amuseren ons nog altijd op het podium, dat ziet ons publiek ook wel”, zegt Walter wanneer het gaat over het succes van De Kreuners dat al veertig jaar lang duurt. “Als je denkt te weten waarom je succes hebt, dan is dat het begin van het einde, want dan ga je niets meer in vraag stellen. Wij stellen ons nog altijd de vraag of iets goed is en wij blijven repeteren”, filosofeert Ben verder.

Meer nieuws

Meer nieuws

.