Koen Wauters moet iets heel eerlijk opbiechten over Siska Schoeters
COS
Koen Wauters moet iets heel eerlijk opbiechten over Siska Schoeters
Foto: GoPlay

Clouseau viert volgend jaar feest. In 1984 werd de groep opgericht, met andere woorden bestaat de groep volgend jaar al veertig jaar.

In die veertig jaar zorgden Koen Wauters Kris Wauters voor de ene na de andere hit. 'Daar gaat ze', 'Domino', 'Nobelprijs', 'Vanbinnen', 'Vonken & vuur': het zijn maar enkele van de grootste hits van Clouseau. Het nummer waarmee het allemaal begon? Dat was 'Anne'.

Met 'Anne' wonnen Koen en Kris in 1989 'Zomerhit', opvallend genoeg hun enige 'Zomerhit'. Al vielen de broers in de nevencategorieën doorheen de jaren wel meermaals in de prijzen. Clouseau bracht 'Anne' onlangs tijdens de eerste show van 'Zomerhit'.

Sinds kort heeft het nummer ook een videoclip. "De Engelse versie had al een videoclip, maar de Nederlandstalige niet. Dat was toen ook niet nodig. Waarom zouden wij een videoclip gemaakt hebben in 1989? Er was MTV, maar zeker niet voor Nederlandstalige artiesten", zegt Koen op Radio2.

Siska, als ik jou zie ben ik niet meer bij te sturen

"Anne heeft nu wel een andere naam gekregen...", zegt Koen. Siska Schoeters kroop voor de gelegenheid in de huid van Anne. "Ik heb me dan maar opgeofferd", schreef de 'Zomerhit'-presentatrice op Instagram.

Hoe de opnames van de clip verliepen? "Wel, dat was heel grappig. Dat was een beetje gênant", geeft Koen toe. "Van: hoe moeten wij dat dan doen? 'Ik geef je 'n zoen op je neusje', moeten we dat dan doen?"

'We duiken terug de lakens in en we vrijen tot de noen' is nog zo'n zin. "We hebben zo'n beetje de lakens omhoog gegooid en dan een beetje met onze knieën heen en weer. Zeg, ik kan toch niet op de radio vertellen wat daar allemaal echt gebeurd is", grapt Koen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.