Koen Crucke ziet hoe corona heel hard toeslaat: “Sommigen zijn al uit het leven gestapt”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

We zitten voor de tweede keer in lockdown. Het blijft dus belangrijk om alle maatregelen goed na te leven. Jammer genoeg beseft niet iedereen dat.

“Ik woon aan de kust en dan zie je in het weekend toch zaken gebeuren waar ik heel geïrriteerd door geraak. Lange rijen mensen die aanschuiven om een ijsje of warme wafel te kopen. Dicht bij elkaar, sommigen zonder masker, zittend op een bankje”, vertelt Koen Crucke aan Showbizz24.

Bart Tommelein heeft een oproep gedaan aan de NMBS omdat de treinen overvol zitten naar de kust. Mensen gaan winkelen over de grens in Nederland. Daar kan ik me heel boos over maken, dan denk ik ‘waar zijn we mee bezig?’” 

“Het is menselijk dat men naar buiten wil dat begrijp ik goed, maar de regels zijn ingevoerd om iedereen veilig te houden en dan moet iedereen zich toch wel aan de maatregelen houden, vind ik.” 

“Ondertussen kunnen artiesten en mensen uit de horeca hun job niet meer doen en zitten ze thuis. Als je dan hoort dat de overheid zalen waar normaal 2.000 mensen kunnen zitten nog niet veilig genoeg vindt met 70 mensen, dan frustreert me dat enorm.”

Onhoudbare situatie die geen vooruitzichten biedt

“Voor veel mensen is het leven niet meer vol te houden. Er zijn al een paar mensen in onze sector uit het leven gestapt, daarom niet meteen bekenden, maar mensen achter de schermen uit de eventsector. Als je nu al hoort dat er heel wat in de kerstperiode ook al niet dreigt door te gaan, dan is er straks geen enkel vooruitzicht meer en weten we niet waar dit gaat eindigen.”

“Wat me enorm heeft aangegrepen, zijn de schokkende beelden van mensen in ziekenhuizen die op sterven liggen. Van wie geen afscheid kan genomen worden. Een verschrikkelijke situatie waarin ikzelf of mijn naaste familie niet in terecht zou willen komen.”

“Het contrast kan niet groter zijn, als ik dan daarnaast de beelden zie van feestende mensen en lees over lockdownfeestjes, dan vraag ik me echt af waar de solidariteit is.”

“We zitten in de Derde Wereldoorlog. Bij vorige oorlogen moesten de mensen wel schuilen voor de bombardementen, maar er was, hoe moeilijk ook, nog leven. Nu niet meer. De vijand is onzichtbaar. Het is een situatie die bijna niet op te lossen is totdat er een vaccin is.”