Koen Crucke deelt heel mooie herinnering aan overleden vader van Gert Verhulst
PMN
Koen Crucke deelt heel mooie herinnering aan overleden vader van Gert Verhulst
Foto: Photonews

Jos Verhulst is overleden. De vader van Gert stierf op 90-jarige leeftijd. Het is ook schrikken voor Koen Crucke.

Peter Hens’ lied over vreemde tatoeages blijkt een bijna exacte kopie te zijn van Tattoo, een nummer van de Amerikaanse cabaretier Stephen Lynch. Ondanks de vertaling en het snellere tempo herkenden fans het meteen. “Niets mis met een liedje vertalen, maar vermeld op z’n minst de originele artiest”, klinkt het bij een aantal misnoegde kijkers. Zij beschuldigen hem van plagiaat.

“Het was inderdaad een eigen versie van Stephen Lynch’ lied”, zegt Hens. “Sommige stukken zijn vrij vertaald, andere letterlijk. Dat heb ik tijdens de opnames van Belgium’s got talent ook uitgelegd. Maar blijkbaar heeft de regie gesnoeid in de aflevering.”

Van plagiaat is geen sprake, vindt Hens. “Integendeel, ik hamerde er zelfs op dat de bron vermeld werd. Volgens de makers was dat niet nodig, omdat andere deelnemers ook covers brengen. In comedy ligt zoiets natuurlijk gevoelig. Daarom heb ik vooraf op mijn sociale media duidelijk verwezen naar Lynch. Maar ik blijf volledig achter het nummer staan. Ik vind het een tof lied en breng tegelijk hulde aan mijn held.”

De makers van de talentenjacht zien het probleem niet. “Het gebeurt wel vaker dat we de originele uitvoerder niet vermelden, want er passeren veel covers de revue. Maar het is nooit onze bedoeling of die van de deelnemers om te doen uitschijnen dat zo’n cover een eigen creatie is. Zolang wij op de hoogte zijn, is het oké.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.