Klaasje Meijer reageert erg verontwaardigd: "Haal deze negatieve associatie weg!"
COS
Klaasje Meijer reageert erg verontwaardigd: "Haal deze negatieve associatie weg!"
Foto: Play4

De Verenigde Staten staat in rep en roer, nadat het uitlekte dat het Amerikaanse Hooggerechtshof het abortusrecht federaal wil afschaffen. Zo zouden de staten afzonderlijk wetten mogen opstellen rond abortus.

Het nieuws heeft veel mensen enorm aangegrepen. Ook Klaasje Meijer. Zij is niet te spreken over hoe er wordt bericht over het onderwerp. "Waarom spreken we nog over 'abortus plegen'? Dit snap ik niet. Taal kan zoveel doen. En taal kan veel veranderen... Haal deze negatieve associatie weg", schrijft ze op Instagram Stories.

Klaasje helpt meteen een handje met een reeks alternatieven op te noemen zoals 'overwegen', 'ondergaan' en '(laten) uitvoeren'. "Al deze woorden hebben een andere gevoelswaarde, berichten een ander aspect van de beleving van diegene die de abortus kiest of die de abortus uitvoert."

"Voor veel vrouwen is het een gewichtige en moeilijke keuze, die ze in eer en geweten moeten maken. Misschien kunnen we er wat meer op letten? Misschien kunnen we taal gebruiken die meer aansluit bij de beleving van mensen, die bijdraagt aan het kleiner maken van het taboe?", aldus Klaasje Meijer.

Download gratis onze app en volg het laatste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.