Kato van ‘The Starlings’: “Dit kan je door de lockdown heen helpen”

door: COS
The Starlings - Universal Music Belgium
Afbeelding bron: Universal Music Belgium

Het duo Kato Callebaut en Tom Dice, ofwel ‘The Starlings’, hebben het geluk samen de lockdown te kunnen doorbrengen. En wat hen nog meer plezier doet is dat ze muziek kunnen blijven maken. 

Hoe beleven jullie deze lockdown? Is er een verschil ten opzichte van de eerste?

“Ik vind de tweede lockdown wel anders dan de eerste, waarschijnlijk omdat we het al een beetje gewoon zijn”, zegt Kato Callebaut van ‘The Starlings’ aan Showbizz24. ”Positief is dat we steeds druk bezig kunnen blijven met muziek. Het proces om onze liedjes te schrijven gebeurt toch binnen en daarvoor is zo’n lockdown heel nuttig.”

Hoe blijven jullie zo positief?

“Tom en ik proberen in alles het positieve te zien. Ik begrijp dat het momenteel met de donkere dagen wel veel moeilijker is. Je zit ook veel meer binnen.”

“Genieten van de kleine dingen kan wel helpen. Ook je verdiepen in iets wat je al lang zou willen doen, zoals bijvoorbeeld piano leren spelen of een taal leren, kan ook wel voor de nodige afleiding zorgen.”

Oostende

Het was een tijdje mysterieus rond jullie verhuisplannen. Ondertussen zijn jullie verhuisd naar Oostende, wat mogen we van het nieuwe project verwachten?

“Momenteel hebben we een samenwerking met de stad Oostende. We zijn ook verhuisd naar daar en gaan de volgende drie maanden volop schrijven aan een nieuw album.” 

“We gaan Oostende ontdekken en ons laten inspireren door wat we hier allemaal zien en ervaren. Het zal een heel leuk project worden voor ons met als doel een nieuw album te maken.”