Kato Callebaut van ‘The Starlings’ over kritiek: “Nu krijg ik die verwijten te horen”

door: COS
Kato Callebaut
Afbeelding bron: Instagram @katomusic

Kato Callebaut nam in 2011 deel aan ‘Idool’ op VTM. Afgelopen seizoen nam ze met haar vriend Tom Dice als ‘The Starlings’ deel aan ‘Liefde Voor Muziek’.

Dat zorgde voor een enorme boost aan populariteit en volgers. Ook heel veel jonge meisjes kijken nu enorm op naar Kato. “Dat is wel de reden waarom ik erg let op de boodschap die ik meegeef”, vertelt Kato in Story.

Kato, die door een gezonde levensstijl zo’n 15 kilo verloor, wil diëten absoluut niet promoten. “Ik wil vooral een voorbeeld zijn van gezond leven, niet van mager zijn. Mij ga je ook niet horen zeggen dat mager per definitie mooi is. Het gaat erom hoe je je voelt.”

Bodyshaming

Onlangs deelde Kato nog een foto in lingerie. “Het leek mij de ideale manier om Pink Ribbon en borstkanker onder de aandacht te brengen. Tegelijk wilde ik hiermee bodyshaming tegengaan”, legt de zangeres uit.

“De laatste jaren ben ik zelfverzekerder geworden en voel ik weinig schaamte over mijn lichaam, iets wat niemand zou mogen hebben”, vindt Kato.

“Vroeger noemden ze me te dik, nu vinden ze me te mager en verwijten ze me dat ik anorexia heb. Maar ik trek me nog weinig aan van die commentaren. Mensen die anderen willen kwetsen, zijn vaak zelf ongelukkig”, aldus Kato.