Kato Callebaut openhartig over aandoening: "Auto-immuunziekte"
LHX
Kato Callebaut openhartig over aandoening: "Auto-immuunziekte"
Foto: GoPlay

Kato Callebaut van The Starlings lijdt aan de ziekte van Hashimoto. In haar Instagramverhaal legt ze uit wat dat precies inhoudt.

"De ziekte van Hashimoto is een auto-immuunziekte, waarbij je lichaam je schildklier ziet als een bedreiging en zichzelf aanvalt", verklaart Kato Callebaut. De symptomen kunnen erg uiteenlopend zijn.

Zo kan het zijn dat je snel moe bent, het koud hebt, snel bijkomt en last hebt van spierpijn, vruchtbaarheidsproblemen en spijsverteringsproblemen. Bij Kato duurde het anderhalf jaar voor haar medicatie op punt stond en haar klachten stabiel werden.

Wat voor haar erg belangrijk is om zich goed te voelen, is gezonde voeding. "Ik had enorm last van mijn vertering, net door mijn ziekte", vertelt ze. "Maagontstekingen, darmen die blokkeren, voedsel dat niet verteert, pijn."

Na een lange zoektocht weet ze nu welke voedingsmiddelen haar lichaam goed kan verteren. Sindsdien eet ze plantaardig. Ik ben nog altijd het best met warme groenten, aardappelen, rijst, volkoren producten en dat in combinatie met bewegen", klinkt het. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.