Kato Callebaut heeft het moeilijk in aanloop naar verjaardag: "Zij kan die niet meer vieren"

door: COS
Kato Callebaut
Afbeelding bron: Instagram @katomusic

Vier maanden geleden moest Kato Callebaut van The Starlings afscheid nemen van haar mama. Ze leed aan Lewy Body, een zeldzame vorm van Parkinson.

Kato Callebaut en haar mama deelden dezelfde verjaardag, 26 augustus. Kato wordt dan 30, Kato's mama zou 72 geworden zijn. Hun verjaardag vierden ze altijd samen, dat kan nu niet meer.

"Ik heb lang getwijfeld om iets te doen, vieren of niet vieren, of gewoon in m'n cocon kruipen en het voorbij laten gaan. De drang om toch iets te doen, iets te betekenen voor anderen die hetzelfde meemaakten bleek net iets groter te zijn", schrijft Kato op Instagram.

Kato organiseert op haar verjaardag de 'Magic Walk' van Wenduine tot Oostende ten voordele van de Alzheimer Liga. "De wandel is er, maar nog belangrijker: ik zamel centen in. Ik hoef geen kadootjes, doe me dan maar een storting", besluit Kato.

Storten kan naar rekeningnummer IBAN BE87 3101 0355 8094 met vermelding van "MAGIC WALK". Wie mee wil wandelen, is welkom. Wie een bedrag stort, is Kato erg dankbaar.