Kathleen Aerts stomverbaasd over wat haar overkomt: "Gechoqueerd"
LHX
Kathleen Aerts stomverbaasd over wat haar overkomt: "Gechoqueerd"
Foto: VTM

Kathleen Aerts en haar man Steven zijn bezig met de laatste loodjes van de verbouwingswerken aan hun guesthouse in Zuid-Afrika. Normaal zouden ze vanaf december volop gasten beginnen te ontvangen, maar daar steekt de nieuwe variant van het coronavirus een stokje voor.

Op Instagram lucht Kathleen Aerts haar hart in een lange boodschap aan al haar volgers. Ze laat weten dat er nog geen bewijs is dat de nieuwe virusvariant tot meer ziekenhuisopnames leidt.

Ook zegt ze dat Zuid-Afrika al maandenlang opvallend minder besmettingen heeft dan Europese landen. Zelf kent ze niemand die op dit moment covid-19 heeft.

"Wij waren dan ook stomverbaasd, om niet te zeggen gechoqueerd, hoe de politieke wereld halsoverkop heeft gereageerd", schrijft ze. "Zonder enig deftig onderzoek wordt Zuid-Afrika gestraft, enkel maar omdat een Zuid-Afrikaanse wetenschapper in een labo een variant heeft ontdekt en hier eerlijk over communiceerde."

Ze vindt dan ook dat een reisverbod dat niet gebaseerd is op bewijzen, niet door de beugel kan. "De straf is hier uitgedeeld nog voor het proces plaatsvond."

https://www.instagram.com/p/CWxF44uIhxw/?utm_source=ig_web_copy_link

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.