Karen Damen wil groot misverstand over K3 voor eens en altijd rechtzetten
COS

Karen Damen was achttien jaar lid van K3. In de podcast 'Foto's Met Kurkdroog' vertelt Karen over haar leven als K3'tje en wil ze meteen een groot misverstand rechtzetten.

Angel van Kurkdroog zegt altijd de indruk te hebben gehad dat K3 niet zelf mocht bepalen wat er gebeurde, dat het altijd van bovenaf kwam. "Heb je daar nooit last mee gehad?", vraagt hij aan Karen Damen. "Nee, want dat is niet waar wat je zegt", reageert ze.

Natuurlijk zijn er liedjes geweest die Karen liever niet inzong. "Maar we waren met drie en alles kwam vanuit ons eigen. Af en toe moet je inderdaad water bij de wijn doen, omdat je met drie bent. Maar er is ons nooit gezegd: 'Jij moet je haar ros verven'." Zo kwam het idee van de haarkleuren van de meisjes zelf.

Ook het dansje van 'Heyah Mama' bedachten ze zelf. En: "'Als we nu eens gewoon altijd hetzelfde aandoen, dan gaan kindjes dat nadoen.' Dat kwam allemaal vanuit ons eigen", benadrukt Karen. Karen, Kristel en Kathleen hadden volgens het toenmalige roodharige K3'tje wel degelijk inspraak.

Het idee om de Vlaamse Spice Girls te worden verdween, toen bleek dat vooral kindjes de liedjes tof vonden. "Dan dachten we om daar misschien toch wat op in te spelen, want dat was een gat in de markt. Zo is dat heel organisch gekomen. Dat is volgens mij de reden van het succes. Het is vanuit ons eigen gekomen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.