Karen Damen heeft pijnlijke herinnering aan K3: "Vreselijk"
LHX
Karen Damen heeft pijnlijke herinnering aan K3: "Vreselijk"
Foto: GoPlay

K3 bestaat dit jaar maar liefst 25 jaar. Die 25 jaar waren gevuld met heel wat hoogtepunten, maar uiteraard waren er ook minder fijne momenten.

Vandaag de dag is K3 niet meer weg te denken van de Vlaamse – en Nederlandse – podia. Dat is echter niet altijd zo geweest. Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts kenden een moeizame start.

Hun eerste single, 'Wat ik wil', was geen succes. Op hun allereerste liveshow kwam er niemand opdagen. "In die beginmaanden modderden we maar wat aan", geeft Kristel toe aan Het Laatste Nieuws.

Een ander dieptepunt was hun deelname aan 'Eurosong' met 'Heyah mama'. Door jurylid Marcel Vanthilt werden ze volledig de grond in geboord. "Als kleuterliedje krijgt dit wel een dikke tien", klonk het.

Karen herinnert het zich nog goed. "Vreselijk", zucht ze. "We zijn voor de leeuwen gegooid. We hadden nul podiumervaring en ineens zaten we live in een programma met een miljoen kijkers. De druk was te groot, we klapten volledig dicht."

De meisjes voelden zich zo slecht dat ze ermee wilden stoppen. Op de een of andere manier werd 'Heyah mama' echter tóch een succes: in de zomer van 1999 stond het nummer op 1 in de Vlaamse Ultratop. Het betekende de definitieve lancering van K3.

Meer nieuws

Meer nieuws

.