Karen Damen doet straffe getuigenis over Kathleen Aerts: "Lag te creperen op de grond"
COS

Karen Damen stond achttien jaar lang als K3'tje op het podium. In 2016 zwaaide ze samen met Kristel Verbeke en Josje Huisman af.

Karen Damen en haar K3-collega's zijn altijd erg plichtsbewust geweest. Het podium niet opgaan, daar mochten ze niet aan denken. "Als er één van ons drie zich minder goed voelde, die andere twee sleurden je erdoor. Dat was gewoon zo", vertelt Karen bij 'Foto's met Kurkdroog'.

Maar iedereen wordt toch eens ziek? "'Doornroosje' heb ik gespeeld met 39 graden koorts. Ik had kunnen zeggen: 'Laat mijn understudy maar opgaan.' Maar die 2.000 kinderen in de zaal komen om ons drie te zien. Je doet dat niet. Je vraagt een paardenmiddel, je krijgt een spuit van de dokter en je doet gewoon."

Volgens Karen is het maar één keer gebeurd dat ze maar met twee het podium opgegaan zijn. "Dat was in de beginperiode. Kathleen had zo'n buikkrampen dat die er wel bij was, maar die lag gewoon in de loge op de grond te creperen, dat we zeiden: 'We moeten met twee opgaan'."

Als noodoplossing lieten Karen en Kristel de fans Kathleens stukjes zingen. Een andere keer was Karen zo ziek dat ze niet uit bed raakte. Niels William belde toen de organisator van het evenement met de vraag: 'K2 of niet?'. Er werd toen gekozen om niet op te treden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.