K3 alwéér niet genomineerd voor 'Zomerhit': Studio 100 reageert
LHX
K3 alwéér niet genomineerd voor 'Zomerhit': Studio 100 reageert
Foto: VTM

De genomineerden van 'Zomerhit' zijn bekend. Twintig artiesten strijden voor de felbegeerde titel.

Bart Kaëll, Aaron Blommaert, Camille, Metejoor, Pommelien Thijs, Lissa Lewis, Stan Van Samang... Allemaal zijn ze genomineerd voor 'Zomerhit'. Er is echter een grote naam die ontbreekt in het lijstje: K3.

Ook vorig jaar konden Hanne Verbruggen, Marthe De Pillecyn en Julia Boschman geen nominatie in de wacht slepen, ondanks het grote succes van 'Mango Mango'. Ze reageerden toen al teleurgesteld. Ook nu is dit ongetwijfeld een tegenslag voor hen.

Hun zomersingle 'Fata Morgana' doet het met 670.000 streams nochtans erg goed op Spotify – haast zeven keer beter dan pakweg het nummer van Lissa Lewis – , maar dat is niet genoeg. De regel is dat enkel de best scorende Vlaamse singleproducties in de Ultratop 100 genomineerd worden, en daar staat K3 helaas niet tussen.

"Het is natuurlijk jammer dat K3 niet genomineerd is", reageert Studio 100 aan Het Laatste Nieuws. "Maar de meisjes hebben hoe dan ook een drukke zomer voor de boeg."

Dat klopt: Hanne, Marthe en Julia hebben nog maar net hun succesvolle 'Vleugels'-tournee afgerond, en heel de zomer zullen ze overal in Vlaanderen optreden. Ondertussen zijn er ook al meer dan 70.000 tickets voor de musical 'De 3 biggetjes' verkocht.

Meer nieuws

Meer nieuws

.