Josje Huisman doet opnieuw ophefmakende uitspraken: “Ik wil het gewoon niet!”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Josje Huisman, van 2009 tot 2015 ‘de blonde’ van K3, zorgde onlangs voor ophef. Ze verzette zich tegen de coronamaatregelen.

Josje blijft bij haar mening over de coronamaatregelen. Ze is er ook van overtuigd dat een mondmasker dragen een keuze zou moeten zijn.

“Wetenschap lijkt zo zaligmakend te zijn dat je eigen gevoel of overtuiging of oerinstinct bijna altijd onder tafel wordt geveegd”, zegt Josje in ‘The Trueman Show’ op het YouTubekanaal van Jorns Truly.

“Ik heb ook heel vaak het gevoel dat wanneer je je eigen geloof of overtuiging wilt vertellen dat je dan ineens met feiten en allerlei papers moet komen om mensen te overtuigen. Maar wat nou als ik gewoon voel dat dit niet fijn is?”

Belediging

“Ik vind het bijna een belediging naar mijn creatie toe om een mondkapje te dragen want ik heb zoiets van: ik heb gaten om door te ademen, die zijn me gegeven, dat is mijn geboorterecht. Ik voel dat ik wil ademen, ik voel dat ik hier geen kapje wil overzetten. Los van wat welke dokter ook zegt.”

“Ik vind dat ik alsnog de keuze heb om dat wel of niet te doen. Maar dat wordt bijna als niet geldig gezien omdat het maar een gevoel is. Ik vind het belangrijk dat je terug mag leren voelen”, aldus Josje. “Ik krijg het echt Spaans benauwd met zo’n mondkapje, want ik wil het gewoon niet.”